UFC sprema najveću borbu svih vremena

GSP protiv McGregora

UFC sprema najveću borbu svih vremena

M. Šljivak

Najveća MMA organizacija UFC za 2018. godinu sprema najveći obračun u historiji.

U oktagonu bi se u novoj godini mogle naći dvije najveće zvijezda ove organizacije, Georges St. Pierre i Conor McGregor.

St. Pierre se u subotu nakon četiri godine vratio borbama. Pobijedio je Michaela Bispinga u meču za titulu srednje kategorije, a u narednoj godini bi se u oktagonu mogao naći i sa Conorom McGregorom.

Iako iz UFC-a još uvijek šute o ovom potencijalnom obračunu, kladionice već uveliko nude kvote da će se meč dogoditi u 2018. godini. Svakako da i čelni ljudi organizacije imaju interes za ovu borbu jer bi to bio sasvim sigurno najveći duel u historiji UFC-a.

Takav epitet donosi i ogroman novac. Prodaja bi sigurno nadmašila sve dosadašnje evente i nema osobe na svijetu koja ne bi voljela vidjeti duel dvojice MMA velikana.

McGregor je posljednji meč u UFC-u imao prije godinu dana kada je u borbi za pojas lake kategorije pobijedio Eddieja Alvareza, a augustu ove godine je imao šou u ringu kada je poražen u bokserskom meču protiv Floyda Mayweathera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi