UFC vratio veliku zvijezdu: Vraća se Georges St-Pierre!

Povratak GSP-a

UFC vratio veliku zvijezdu: Vraća se Georges St-Pierre!

M. Šljivak

Legenda UFC-a, kanadski borac Georges St-Pierre, vratiće se u ovu organizaciju.

Nekadašnji šampion u velter kategoriji odlučio se na povratak u oktagon. Dogovorio je detalje ugovora s UFC-om, a sve bi uskoro trebalo postati i zvanično.

Ovaj 35-godišnji borac je posljednju borbu imao prije tri i po godine. Tada je odbranio naslov UFC prvaka protiv Johnyja Hendricksa, nakon čega se povukao.

Dugo se spekulisalo o njegovom povratku. Sada se čini kako je sve konačno dogovoreno, a GSP-a bismo u oktagonu mogli gledati za četiri do šest mjeseci.

Trenutni šampion velter kategorije Tyron Woodley će odbranu naslova imati na UFC 209 i protivnik mu je ponovo Stephen Thompson. Izvjesno je da će se St-Pierre boriti s pobjednikom, a ovaj duo se borio i u novembru prošle godine, kada je meč završen neriješenim rezultatom, a Woodley je odbranio naslov.

Povratak GSP-a mijenja mnoge stvari u UFC-u jer se radi o jednom od najpopularnijih boraca koji su se ikad pojavili u MMA sportu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi