Užas: Meksički bokser ubijen u kiši metaka
Foto: Twitter

Ulisesa Hueta Elizadea usmrtila dva napadača

Užas: Meksički bokser ubijen u kiši metaka

Meksički bokser Ulises Hueto Elizade je ubijen ispred teretane u Mexico Cityju iz koje je izašao nekoliko trenutaka prije nemilog događaja.

Elizade je u svojoj kratkoj profesionalnoj karijeri zabilježio dva poraza, a kada je, jučer, završio trening i krenu kući, ispred teretane su se pjavila dva maskirana napadača na motociklu.

Prema informacijama iz južnoameričkih medija, napadači su na 33-godišnjeg Elizadea ispalili najmanje 12 hitaca, nakon čega su se dali u bijeg.

Nakon obdukcije, utvrđeno je da je su Elizadea usmrtila četiri metka koja su ga pogodila u vrat, te dva koja su nesretnog boksera pogodila u lice.

Meksičke vlasti vjeruju da je zasjeda bila povezana sa sukobom bandi, ali nije jasno zašto je baš Elizade bio meta.

U sjećanje na stradalog boksera, bokserska komisija Meksika mu je odala počast na zvaničnoj Facebook stranici.

"Nadamo se da će u srca porodice uskoro stići utjeha", oglasili su se iz Komisije, te uputili najdublje saučešće Elizadeovoj porodici i prijateljima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi