Veliki preokret Dinga, Allen i Hawkins sigurni

Veliki preokret Dinga, Allen i Hawkins sigurni

A. Beganović

Plasman u 2. kolo Svjetskog prvenstva u snookeru osigurali su Ding Junhui, Barry Hawkins, te Mark Allen.

Sedmi nositelj Svjetskog prvenstva Mark Allen nije imao većih problema u duelu sa kvalifikantom Mitchelom Mannom. Slavio je Allen rezultatom 10:3, a meč je okončan sa jednim trocifrenim breakom kojeg je napravio Allen i to u petom frameu kada je nanizao 1004 poena.

Meč između Barryja Hawkinsa i Zhang Ande takođe je išao u jednom pravcu. Slavio je Hawkins rezultatom 10:5 po frameovima, a u posljednjem frameu je nanizao 141 poen što je najveći trocifreni break u dosadašnjem dijelu Svjetskog prvenstva.

Mnogo uzbuđenja viđeno je u duelu Ding Junhuija i Martina Goulda. Odigrano je osamnaest frameova, a slavio je Ding 10:8 i to zahvaljujući sjajnoj igri u finišu meča. Gould je vodio 8:4, ali nekadašnji svjetski prvak osvaja uzastopno četiri framea i stiže do velike pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi