Višestrukoj prvakinji svijeta prijeti doživotna suspenzija?

Ruska plivačica u problemima

Višestrukoj prvakinji svijeta prijeti doživotna suspenzija?

Četverostruka svjetska prvakinja u plivanju prsnim stilom Julija Jefimova mogla bi se suočiti sa doživotnom suspenzijom.

Ruska plivačica je bila pozitivna na nedozvoljenu supstancu meldonij, a za nju je ovo već drugi pozitivan dopinški nalaz u karijeri.

Jefimova je 2014. godine bila suspendovana na 16 mjeseci jer su uzorku 23-godišnje plivačice pronađeni tragovi anaboličkog steroida.

Podsjećamo, u sličnim problemima se nalazi i njena mnogo poznatija sunarodnjakinja Marija Šarapova, koja je također nedavno bila pozitivna na meldonij.

Meldonij se na listi zabranjenih sredstava nalazi od 1. januara, a do danas je deset ruskih sportista bilo pozitivno na njega.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi