Zapaženi rezultati bh. džudista

Evropski judo kup

Zapaženi rezultati bh. džudista

Teme:

Prvog dana takmičenja na Evropskom judo kupu u KSC Ilidža reprezentacija BiH ostvarila je zapažene rezultate.

Eldin Lukač je u kategoriji do 90 kg osvojio prvo mjesto. Nakon tri pobjede u kvalifikacionim borbama u finalnom meču pobijedio je slovenskog reprezentativca Marka Petrića.

Prvo mjesto osvojila je i Larisa Cerić u kategoriji +78kg. Arijana Čamo osvojila je drugo mjesto u kategoriji +78kg, dok su treća mjesta osvojili Mirza Hasanbegović -90kg, Aldin Lukač -81kg, Dražen Subotić +100kg i Nermina Ćosićkić -78kg.

Na kupu učestvuje 165 takmičara iz 13 zemalja (Francuska, Švajcarska, Švedska, Belgija, Kanada, Mađarska, Norveška, Srbija, Crna Gora, Hrvatska, Slovenija, Albanija i BiH).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.