Zarada od "Meča stoljeća" preko 500 miliona dolara

Vjerovali ili ne?

Zarada od "Meča stoljeća" preko 500 miliona dolara

A. Beganović

Bokserski okršaj Floyda Mayweathera i Mannyja Pacquiaa privukao je ogromnu pažnju, a iako "Meč stoljeća" nije opravdao očekivanja, zarada od istog je nevjerovatna.

Predviđalo se da će "Meč stoljeća" donijeti ogromnu zaradu, no niko ni u snu nije očekivao zaradu veću od 500 miliona dolara.

Američki mediji pišu da je za meč prodano čak 4.4 miliona Pay Per View TV prenosa, što je donijelo zaradu veću od 400 miliona dolara.

Kada se dodaju prihodi od ulaznica i TV prava u inostranstvu, te od sponzora i promo materijala dođe se do ukupne zarade od preko 500 miliona dolara.

Većinu tog astronomskog iznosa podijelili su bokseri, odnosno Mayweather, koji je trijumfovao, zaradio je oko 250 miliona dolara, a Pacquiao oko 120 miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti