Barcelona na koljenima: Loewen s plus sedam na revanš

Gensheimer nezaustavljiv

Barcelona na koljenima: Loewen s plus sedam na revanš

A. Beganović

U prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka rukometaši Rhein-Neckar Loewena su na domaćem terenu rezultatom 38:31 savladali Barcelonu, te su tako stekli više nego solidnu prednost pred revaš susret.

Od samog početka susreta domaći rukometaši imali su prednost, koja je rasla iz minuta u minut.

Na odmor su domaći otišli sa zalihom od osam golova (22:14), da bi u drugom dijelu u jednom trenutku imali i jedanaest golova prednosti.

Međutim, u samom finišu gosti iz Barcelone su odigrali nešto bolje, te su na kraju došli na, za njih, podnošljivih sedam golova zaostatka.

Najefikasniji u redovima Loewena bio je Gensheimer sa 14 pogodaka, dok je Lazarov sa deset pogodaka bio najučinkovitiji kod Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.