Begović: Malo je ekipa koje će pobijediti u Derventi

Krilni rukometaš Čelika za SportSport.ba

Begović: Malo je ekipa koje će pobijediti u Derventi

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika sinoć su u Derventi u okviru 6. kola rukometne Premijer lige pobijedili domaću ekipu rezultatom 29:31. 

Ovaj rezultat svakako je iznenađenje, kada se zna koliko su rukometaši Dervente nadmoćni na svome terenu i kako ove sezone imaju najviše ambicije.

Zeničani su ostvarili treću pobjedu u ovoj sezoni, a koliko je važna jučerašnja pobjeda važna za ekipu pred derbi 7.kola protiv Krivaje za naš portal kazao je 30-godišnji krilni rukometaš crno-crveni Edvin Begović.

"Niko nije vjerovao da možemo šta napraviti u Derventi, nakon što smo u prošlom kolu poraženi u Mostaru od Zrinjskog. Mi smo odigrali sjajnu utakmicu, domaćin nije očekivao uopšte da ćemo biti dostojan rival, a na kraju su nam morali pružiti ruku i čestitati na pobjedi. Bila je to veoma izjednačena utakmica u kojoj smo mi pokazali karakter i zajedništvo, što nam je na kraju donijelo veoma važnu pobjedu, koja će nam mnogo značiti pred naredne utakmice.Uvjeren sam da će malo koja ekipa u ligi pobijediti Derventu na njihovom terenu." ističe Begović.

U narednom kolu slijedi kantonalni derbi protiv Krivaje u zeničkoj Areni.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Krivaja se nakon 6.kola nalazi na četvrtoj poziciji i igraju sjajno, imaju dobru ekipu tako da nas očekuje ponovo teška utakmica. Mi moramo pobijediti goste, jer će onda pobjeda u Derventi tek dobiti na važnosti. Liga je ove sezone dosta izjednačena, malo ekipa odskače, ali se sa svima može ravnopravno igrati. Nadam se da će u srijedu doći više publike da nas podrži kako bi došli do nove pobjede" kazao je za SportSport.ba krilni rukometaš Čelika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi