Beširević: Poziv selektora Markovića je motiv više

Pozvan za mečeve baraža

Beširević: Poziv selektora Markovića je motiv više

Mladi Arman Beširević po prvi put je našao svoje mjesto na užem spisku selektora rukometne "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Selektor Dragan Marković jučer je saopštio spisak rukometaša na koje će računati u predstojećem baražu da odlazak na Svjetsko prvenstvo, a svoje ime na istom je zauzeo i 20-godišnji Arman Beširević koji brani za Prijedor. 

Mladi Bišćanin već drugu sezonu stoji na vratima premijerligaša iz Prijedora i ovosezonskim nastupima je pokazao da poziv u nacionalni tim nije slučajan. 

"Naravno da sam bio sretan kada sam ugledao da se nalazim na spisku, a uostalom za mene poziv selektora Dragana Markovića predstavlja motiv više. Svjestan sam činjenice da je ovo moj početak i trudit ću se da svojim radom i nastupima opravdam ukazano povjerenje. Jedva čekam okupljanje i da se upoznam sa novim saigračima", izjavio je Beširević za SportSport.ba.

Beširević je svjestan da BiH očekuje iznimno težak zadatak u dvomeču baraža protiv Švedske, međutim optimizma ne nedostaje. 

"Švedska je protivnik koji ima izuzetne rukometaše u svojim redovima i nema sumnje da nam neće biti jednostavno. U cijeloj priči je pozitivno to što ćemo na gostovanju imati veliku podršku i nema razloga da se plašimo. Najbitnije je da svi igrači daju svoj maksimum", zaključio je Beširević na kraju i dodao da je zadovoljan nastupima koje pokazuje u dresu Prijedora. 

Za kraj dodajmo da je Beširević prve rukometne korake napravio u Bihaću, a kako kaže, najviše je učio od svog oca Vejsila, danas rukometnog sudije u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi