Bh. kadetkinje poražene u Crnoj Gori

U prijateljskom susretu

Bh. kadetkinje poražene u Crnoj Gori

A. Beganović

Ženska kadetska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u prijateljskom susretu u Crnoj Gori poražena je od domaće selekcije (24:12).

U okviru priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje se igraju u Slovačkoj od 22. do 24 marta, naša ženska kadetska reprezentacija je pretprpjela poraz od Crne Gore.

Najefikasnije u redovima pobjedničke ekipe bile su Đurđina, Malović, Katarina Arsenijević, te Itana Grbić sa po četiri pogotka, dok je kod naše selekcije najučinkovitija bila Dragana Đurić sa 5 pogodaka. Matea Šumelj i Matea Nosić postigle su po dva gola, dok su se po jednom u listu strijelaca upisale Ivana Krešić, Jelena Boto i Nikolina Ćutura.

"Crnogorke su zasluženo slavile. Mi smo loše igrale u napadu, što je bilo i za očekivati jer ovo nam je prva utakmica. U fazi odbrane smo u nekim momentima bile jako dobre, ali u napadu je škripilo. Sutra igramo drugu utakmicu sa Crnomn Gorom, a već narednog vikenda u Hadžićima ćemo odigrati jos dvije. Od kukanja nema ništa, preostaje nam da u narednom periodu nastavimo raditi, a rezultat će doći. Na samom smo početku i mislim da će nam ove utakmice sa Crnom Gorom biti od ogromne važnosti, bez obzira što su Crnogorke u ovom trenutku mnogo ispred nas", kaže trener naše reprezentacije Mersiha Sarajlić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.