Blaženka Pandža pojačava ŽRK Goražde

Blaženka Pandža pojačava ŽRK Goražde

A. Beganović

Ženski rukometni klub Goražde, uprkos brojnim odlascima igračica, spremno će dočekati novu premijerligašku sezonu, te nastup na evropskoj sceni, naveli su iz Upravnog odbora ovog kluba.

Večeras je u Goraždu održana sjednica Upravnog odbora ŽRK Goražde nakon koje su čelnici ovog kluba izdali saopštenje za javnost koje vam prenosimo u cijelosti.

"Nakon niza provedenih aktivnosti u posljednjih deset dana, na večerašnjoj sjednici UO ŽRK Goražde, zaključeno je kako uprkos prognozama pojedinaca, ovaj klub će spremno dočekati početak prvenstvene sezone u Premijer Ligi BiH za rukometašice. Također iz Uprave kluba večeras su saopštili kako će na zadovoljstvo brojnih navijača i istinskih prijatelja  ŽRK Goražde, rukometašice sa Drine biti jedini bh. predstavnik na međunarodnoj rukometnoj sceni . 

Također,  večeras su i definitivno dogovorene sve pojedinosti oko angažmana trenerskog dvojca Djana-Popović, koji će u narednoj sezoni predvoditi Goraždanke u pohodu na nove uspjehe. Kada je riječ o igračkom kadru, definitivno su dogovoreni  svi detalji oko nastavka saradnje sa Marijanom Sorak, kao i angažmana  jedne od najboljih golmanica u BiH,  Blaženke Pandže. Također iz uprave kluba navode kako su u završnoj fazi dogovori oko nastavka saradnje sa jednom od najboljih igračica ovoga kluba čije ime uprava, poštujući želju te igračice, za sada neće objelodaniti.

Iz Uprave ŽRK-Goražde, izrazili su žaljenje zbog odlaska nekih igračica koje su zbog nastavka školovanja ili potpunog prekida karijere , odlučile napustiti klub. Svima njima, večeras je odato priznanje za sve što su učinile za ovaj klub uz želju za uspjehom na sportskom i privatnom planu.

Uprava smatra da uz postojeći vlastiti igrački kadar te uz pojačanja, ŽRK Gorazde i naredne sezone objektivno može računati na visok plasman. Istovremeno upućena je zahvalnost Vladi BPK-Goražde, Općinskom načelniku Goražda kao i sponzorima ekipe na dosadašnjoj uspješnoj saradnji ali i najavama kako će finansijski podržati odlazak ŽRK-Goražde na evropsku scenu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Upravni Odbor je takodjer večeras jednoglasno prihvatio incijativu grupe rukometnih trenera i bivših igrača za osnivanjem zajedničke ženske i muške  rukometne akademije u Goraždu, koja će sasvim sigurno, umnogome doprinijeti razvoju i unaprijeđenju muškog i ženskog rukometa u gradu na Drini.

I na kraju, UO ŽRK Goražde izražava veliku zahvalnost brojnim iskrenim prijateljima kluba koji su posljednjih dana izrazili bezrezervnu podršku klubu u nastojanju da i naredne sezone biljezi uspjehe. Ali ovoga puta i na međunarodnom planu", navodi se u saopštenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.