Borac deklasirao Krajinu za sedmi uzastopni trijumf

Sjajno izdanje Banjalučana

Borac deklasirao Krajinu za sedmi uzastopni trijumf

D. Vejo

Rukometaši Borca večeras su u okviru 11. kola Premijer lige BiH na svom parketu bili bolji od ekipe Krajine iz Cazina rezultatom 37:19 (15:8).

Gosti iz Cazina poveli su preko Hošića odmah u prvom napadu. Međutim, domaćin preko Daničića uzvraća udarac. Nakon 10 minuta igre u prvom dijelu Borac vodi 5:3, a Damir Efendić upisuje četiri odbrane.
 
Šampionske odbrane iskusnog čuvara mreže crveno-plavih nastavljene su. Efendić brani sedmerac, a njegovi saigrači nakon toga prave seriju od čak 5:0 i tako povećavaju prednost na plus sedam. Rezultat nakon prvih 15 minuta igre glasio je 10:3.

Borac je do kraja prvih 30 minuta držao sedam golova prednosti. Retrospektiva prve dionice jeste vodstvo domaćina od 15:8, četiri dosuđena sedmerca banjalučkom sastavu od čega su tri iskorištena, zatim velikih 11 odbrana Efendića, te sedam pogodaka raspoloženog Majića. Na odmor, Banjalučani odlaze s prednošću od sedam golova razlike.

Velikan iz Gospodske golom otvara drugo poluvrijeme, ali se gosti vraćaju pogođenim sedmercem. Nakon 10 minuta igre u nastavku, rezultat je glasio 21:11, a kapiten crveno-plavih Ćelić u tom periodu postigao je pet golova. To kao da je dalo vjetar u leđa domaćoj ekipi koja kreće furiozno. Pogađali su Daničić, Nježić, Ćelić i Šašić a razigravao je Memić.

Igrao se 50. minut, a domaćin je sa 29:14 gospodario parketom. Do kraja, izabranici Ratka Đurkovića samo su povećavali prednost. Meč se završava rezultatom 37:19, a Borac upisuje sedmu uzastopnu pobjedu.

U timu Borca najefikasniji bili su Ćelić i Majić sa sedam datih golova, dok je to kod Krajine bio Stoisavljević sa šest.

Borac: Efendić, Beširević, Ćelić (7), Ćeranić (3), Šešić (3), Mijatović, Daničić (3), Majić (7), Hercegovac (2), Memić (1), Vukičević, Marković (1), Đorđević (6), Bubuć (1) i Nježić (3).

Krajina: Stoisavljević (6), Hošić (5), Kapić (3), Krivokapić (1), Lipović (2), Durić (2), Subotić, Dautović, Blagojević Rekić, Hušić, Salkić i Bašalić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi