Borac furioznim finišom slomio otpor Studenata

Liga 4, 2. kolo

Borac furioznim finišom slomio otpor Studenata

Rukometaši sarajevske Bosne su i u drugom kolu Lige 4, ovoga puta na domaćem terenu, doživjeli poraz od banjalučkog Borca rezultatom 29:27.

Iako su bili bolji protivnik tokom većeg dijela utakmica, te na poluvrijeme otišli sa dva gola prednosti (14:12), izabranici Zuhdije Korkarića pokleknuli su u samom finišu utakmice protiv ovogodišnjeg učesnika SEHA lige, te aktuelnog osvajača Kupa BiH i prvaka naše države.

Samo pet minuta prije kraja susreta Studenti su imali dva gola prednosti, a na semaforu male dvorane Skenderija stajalo je 26:24. 

Ipak, u posljednjih pet minuta utakmice banjalučki sastav uspio je postići čak pet golova te na taj način doći do prve pobjede u Ligi 4, nakon što su u prvom kolu poraženi od Konjuha.

Nervozna igra domaćeg sastava u trenucima kada se prelamao ovaj meč, na kraju je odlučila protivnika, a iskusni sastav aktulenog šampiona znao je kazniti svaku grešku domaćina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.