Borac i Ilidža u polufinalu

Kup BiH za rukometašice

Borac i Ilidža u polufinalu

A. Beganović

Danas su odigrana dva revanš susreta četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine za rukometašice, a plasman na završni turnir osigurali su banjalučki Borac i Ilidža.

Aktulne osvajačice Kupa Bosne i Hercegovine, rukometašice banjalučkog Borca nakon što su u prvom susretu igranom u Tuzli svladale Jedinstvo sa velikih 17 golova razlike (35:18), danas su bile malo opuštenije, pa je i pobjeda bila sa znatno manje razlike. Izabranice Radeta Unčanina u Banja Luci su slavile sa tri gola razlike (29:16).

Treba spomenuti da su Borac i Jedinstvo danas odigrali i prvenstveni susret 17. kola, a popularne Ose su u ovom duelu bile mnogo ubjedljivije (37:14).

U drugom četvrtfinalnom susretu odigranom danas, Zrinjski je kao domaćin pobijedio Ilidžu (31:30), ali popularne Plemkinje su u prvom susretu poražene sa 17 razlike (20:37), pa je plasman u polufinale obezbjedila Ilidža.

Sutra su na rasporedu preostala dva revanš susreta četvrtfinala u kojima se sastaju Katarina i Željezničar, te Ljubuški  i Živinice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti