Burić: Ključ pobjede bio je u dobroj i čvrstoj odbrani

Nakon velike pobjede Gorenja

Burić: Ključ pobjede bio je u dobroj i čvrstoj odbrani

A. Beganović

U jako bitnoj utakmici za plasman u osminu finala Lige prvaka rukometaši Gorenja su sinoć savladali špansku momčad Naturhause La Rioju (33:28).

U dresu Gorenja briljirali su bosanskohercegovački reprezentativci Senjamin i Benjamin Burić. Senjamin je sa šest golova bio najefikasniji igrač Gorenja, dok je Benjamin sa 15 odbrana do ludila dovodio rukometaše španske momčadi.

"Znao sam da će ključ pobjede biti dobra i čvrsta igra u odbrani. Morali smo pobijediti, što nam je stvaralo i određeni pritisak. Ostvarili smo pobjedu od pet razlike, pa sad i u tom segmentu imamo prednost, što je jako bitno. Sada putujemo u Švedsku gdje želimo pobijediti i ostati na putu koji nas vodi u osminu finala", izjavio je Senjamin Burić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.