Derventa slavila protiv Gračanice

Odigrano posljednje kolo prvog dijela prvenstva

Derventa slavila protiv Gračanice

Posljednje kolo, prvog dijela sezone, rukometne Premijer lige odigrano je ovog vikenda. Rukometaši Dervente savladali su Gračanicu rezultatom 33:26. 

Domaćin je igrao mnogo bolje u prvih 30 minuta susreta. Golman Jokanović odbranio je tri sedmerca, a Derventa je u tom periodu uspjela napraviti i seriju 10:0. Na odmor su rukometaši Dervente otišli sa vodstvom 16:9.

U nastavku susreta gosti su zaigrali malo bolje. Gračanica je prišla i na četiri gola zaostatka, ali više od toga nisu mogli. Derventa je na kraju upisala pobjedu rezultatom 33:26. 

RK Derventa: Vranješević, Marić 7, Sibinčić 3, Živanić, Lukić 1, Zemunović 5, Škrga, Ristić 1, Tošić, Marčeta 6, Pekić 5, Ninković, Jokanović, Davidović 3, Stanković 2, Mišanović. Trener:Zoran Dokić.

RK Gračanica: Ahmetašević, Suhonjić, Spahić, Mujačić, Buljugija 6, Alibegović 1, Saračević, Mehinović 2, Osmanhodžić 2, Beširović, Međić 8, Brdjanović, Hamidović, Mulahalilović, Ferhatbegović 4, Kuduzović. Trener:Gopo Mirsad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.