Doko: Nismo bježali od uloge favorita
FOTO: hercegovina.info

Član RK Zrinjski Mostar

Doko: Nismo bježali od uloge favorita

M. Maksimović

Završen je prvi dio sezone u rukometnoj Premijer ligi BiH, a jesenji prvak, poznato je od ranije, je tim Vogošće, dok je mostarski Zrinjski završio na trećoj poziciji.

 Mostarci su do treće pozicije stigli nakon sedme vezane pobjede u svim takmičenjima - ovog puta porazili su cazinsku Krajinu, a bilo je 31:25. Na ovaj su se način postavili u najbolju moguću poziciju na proljeće izboriti Ligu 4.

“Imali smo ulogu favorita i od toga nismo bježali. Trkački i fizički smo dobro odgovorili zadatku i za nas je u obzir dolazila samo pobjeda. Sretan sam što smo pobjedom nad Krajinom zasjeli na 3. mjesto koje vodi u play-off i tako privedeli na pravi način kraju sjajnu polusezonu“, izjavio je rukometaš Zrinjskog Zvonimir Doko. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Doko i saigrači za vrijeme zimske stanke neće previše odmarati, jer ih očekuju puni treninzi i pripreme za drugi dio sezone u kojem će pokušati zadržati play-off mjesto. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi