Drama u Skenderiji, Austrija slavi, samo čudo nas spašava

Ludnica na meču BiH - Austrija

Drama u Skenderiji, Austrija slavi, samo čudo nas spašava

E. Škorić

Bh. rukometaši večeras su u Skenderiji, u meču drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, poraženi od Austrije rezultatom 23:22.

Nakon (očekivanog) poraza u Valladolidu od Španije, naši rukometaši večeras nisu ispunili cilj i u Skenderiji nisu uspjeli da pobijede Austriju, direktnog konkurenta u borbi za drugo mjesto.

Od samog početka izabranici Bilala Šumana igrali su disciplinovano, a Austrija se pokazala kao nezgodan rival, bez obzira što je nedavno na svom parketu doživjela poraz od slabašne Finske.

Prvi smo poveli, a onda se dobrih 23 minute igralo gol za gol, Austrija je uglavnom vodila, da bismo mi u 25. minuti golom sjajnog Vegara stigli do 10:8 vodstva. Imali smo i 11:8, ali je Austrija u završnici prvog dijela postigla gol za konačan rezultat 11:9.

Vegar je s tri  gola i dva izborena sedmerca bio ponajbolji u našim redovima, Grahovac je kasnije uhvatio dvije odbrane, Tarabochia je redovno zabijao sedmerce, a uz malo sreće, mogli smo imati barem pet golova prednosti na odmoru.

Početak drugog dijela bio je užasan za naš tim, dok je Austrija serijom 3:0 najprije stigla do izjednačenja, a onda i preokrenula rezultat. Međutim, nisu pali naši momci, uspjeli smo brzo da se vratimo.

Dvije kontre su nam u 10. minuti nastavka donijele 15:14 vodstvo, ali je i dalje bilo jako neizvjesno. Austrijanci su se konstatno dobro držali i nisu se predavali.

Štaviše, Austrijanci prave seriju 4:0 i odlaze na plus dva (18:16) nakon 45 minuta igre. Počeli smo srljati, neke sudijske odluke nam nisu odgovarale, uvukla se i nervoza i nekako je sve bilo protiv nas. Kada smo već bili otpisani, digli smo se iz pepela i poveli sa 22:21 na dvije minute do kraja. Kod 22:22, Toromanović je promašio. Austrijanci su to kaznili, poveli, došli do velike pobjede, a nama je Hrvatska sada jako daleko. Ko zna, možda se i desi neko čudo.

Najbolji u našem timu bio je Tarabochia sa šest golova, Vegar je dodao pet golova, dok je kod Austrije Webger pogodio šest, a Santos pet golova. Briljirao je na golu Bauer, koji je upisao skoro 20 odbrana.

BiH - Austrija 22:23 (11:9)

BiH: Benjamin Burić, Nebojša Grahovac, Alen Ovčina, Tomislav Nuić 2, Nikola Prce, Mirsad Terzić, Saša Marijanac, Marin Vegar 5, Marko Tarabochia 6, Ivan Karačić, Josip Perić, Marko Panić 3, Faruk Vražalić 3 Vladimir Vranješ 1, Muhamed Toromanović 2, Senjamin Burić. Selektor: Bilal Šuman.

Austrija: Thomas Bauer, Goran Aleksić, Alexander Hermann 1, Maximilian Hermann 3, Dominik Schmid, Janko Božović 1, Sebastian Frimmel, Julian Ranftl, Robert Weber 6, Dominik Bammer, Gerald Zeiner 1, Wilhelm Jelinek 1, Nikola Bilyk 4, Raul Santos 5, Christoph Neuhold, Romas Kirveliavičius 1. Selektor: Patrekur Joóhannesson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi