Duvnjak: Najbitnija je pobjeda, proigrat ću protiv Norveške

Nije se upisao u strijelce protiv Bjelorusa

Duvnjak: Najbitnija je pobjeda, proigrat ću protiv Norveške

Najbolji hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak je sa svojim saigračima otvorio Evropsko prvenstvo pobjedom protiv Bjelorusije.

Popularni Kauboji su slavili rezultatom 27:21, a zanimljivo je da se Duvnjak nije upisivao u strijelce.

"Ovo nam je prva utakmica i u prvom poluvremenu smo igrali pod pritiskom. Promašili smo mnogo zicera, ali najvažnije je da smo pobijedili. Ovaj put nisam postigao gol, ali proigrat ću protiv Norveške", rekao je Duvnjak, koji je potom najavio sljedeći meč:

"Norveška je ozbiljnija i jača reprezentacija od Bugarske. Ima nas pet-šest iskusnijih u ekipi, imamo nekoliko debitanata i želimo pokazati da smo prava reprezentacija. Bitno je da ostanemo ekipa jer samo tako možemo proći dalje".

Osim Hrvatske i Bjelorusije, u Grupi B se još nalaze Island i Norveška, koji u ovim trenucima igraju svoj meč prvog kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi