Erlangen uzeo bod u Berlinu

Erlangen uzeo bod u Berlinu

A. Beganović

U okviru 15. kola Bundeslige rukometaši Fuchse Berlina i Erlangena su podijelili bodove (26:26).

Svoj meč 15. kola Bundeslige ranije su odigrali Fuchse i Erlangen, a nakon 60 minuta bespoštedne borbe nije bilo pobjednika.

Domaći su tokom prvih 30 minuta konstantno bili u prednosti, a na odmor su otišli sa viškom od četiri gola (16:12). Činilo se tada da će Fuchse slaviti, no u drugom dijelu se bude gosti, koji u 42. minuti dolaze do izjednačenja (19:19).

U posljednje četiri minute domaći su ušli sa dva gola viška (26:24), no gosti su golovima Preissa i Hessa stigli do velikog boda.

Nenadić sa sedam, te Igropulo i Petersen sa po pet golova su bili najefikasniji kod Fuchsea, dok su Rahmel sa 11, te Preiss sa pet golova bili najefikasniji kod Erlangena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.