Gorenje ne posustaje, tri pogotka Burića

U zapisniku bio i Benjamin Burić

Gorenje ne posustaje, tri pogotka Burića

A. Beganović

U derbiju 7. kola rukometnog prvenstva Slovenije, vodeće Gorenje čije boje brane i bosanskohercegovački reprezentativci Senjamin i Benjamin Burić, savladalo je Trimo Trebnje (30:23).

Rukometaši Gorenja nastavili su sa sjajnim igrama u prvenstvu, te su stigli do sedme pobjede iz isto toliko odigranih susreta.

U večerašnjoj pobjedi nad Trimom najefikasniji su kod Gorenja bili Dujković sa osam, te Skube sa pet pogodaka, dok je Senjamin Burić na svoj konto upisao tri pogotka.

Kod Trima su najefikasniji bili Udovič, Sašek i Florjančič sa po četiri pogotka, a treba dodati da je u zapisniku ekipe iz Velenja bio i naš golman Benjamin Burić, koji je prošli prvenstveni susret propustio zbog povrede prsta šake.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.