Gračanica u derbiju savladala Bosnu

Rukometna Premijer liga

Gračanica u derbiju savladala Bosnu

U derbi susretu 12. kola premijer rukometne lige Bosne i Hercegovine Gračanica je na svom parketu savladala Bosna BH Telecom sa 41:39.

U izuzetno zanimljivom i izjednačenom susretu izabranici trenera Jasmina Mrkonje savladali su sarajevsku ekipu RK Bosna BH Telecom sa 41:39.

Gledaoci u Gračanici mogli su uživati u izvedbi rukometaša obje ekipe, iako će treneri sigurno imati šta za reći za igru u odbrani. Domaći su bili bolji protivnik cijelim tokom susreta, te su na kraju slavili sa dva gola razlike.

Najefikasniji u redovima pobjednika sa po devet golova bili su Ferhatbegović i Osmanhodžić, dok je goste predvodio Bečić sa devet golova.

RK GRAČANICA - RK BOSNA BH TELECOM  41:39 (18:16)

RK GRAČANICA: Ahmetašević 19 odbrana (2 penala) , Hasić , Šaković , Salkić 11, Sarajlić , Mujačić , Ahmetbegović , Buljugija 6 , Alibegović 2 , Saračević , Osmanhodžić 9 ,  Brđanović 2 , Ferhatbegović M. 2 , Ferhatbegović E. 9
Trener: Jasmin Mrkonja

RK BOSNA BH TELECOM: Efendić 12 odbrana (1sedmerac), Tatar 1 odbrana , Lilić , Hrbat 8 , Davidović , Bračković , Perić 6, Delić 2 , Zulfić 9 , Bečić 9, Terza 1, Dedajić 2 , Halilković 2 , Korjenić , LJuca , Alibegović .
Trener: Zuhdija korkarić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.