Hrvati i Španci uvjerljivo do četvrtfinala

Juniorsko SP za rukometaše

Hrvati i Španci uvjerljivo do četvrtfinala

E. Škorić

Selekcije Španije i Hrvatske uvjerljivim pobjedama izborili su četvrtfinale Svjetskog rukometnog prvenstva za juniore u Bosni i Hercegovini.

Hrvatska je "pomela" Tunis u osmini finala, dok je Španija slično napravila u duelu s Mađarskom. 

Hrvati su imali 11:8 protiv Tunisa na poluvremenu, a izabranici Slavka Goluže bili su daleko efikasniji u nastakvu, pa su na kraju ostvarili više nego uvjerljivu pobjedu 29:17. 

Oni će u četvrtfinalu igrati protiv Brazila. Nakon Slovenaca, još jedna reprezentacija iz grupe C (u kojoj je i BiH) nije uspjela proći osminu finala. Španija je bila krupan zalogaj za Mađarsku. Nakon prvih pola sata igre "furija" je vodila 20:13, a do kraja je bilo i deset golova prednosti (38:28).

Ranije su četvrtfinale osigurali Brazil (protiv Slovenije) te Francuska (protiv Njemačke). Francuska će igrati s boljim iz duela BiH - Egipat (od 21 sati), dok će Brazil igrati protiv Hrvatske. 

Večeras se još sastaju Srbija - Holandija, Švedska - Argentina i Danska - Švicarska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.