Igor Karačić sanja okršaj s bratom na Svjetskom prvenstvu

"Bila bi to velika stvar za Mostar"

Igor Karačić sanja okršaj s bratom na Svjetskom prvenstvu

Rukometaš Vardara i bivši igrač sarajevske Bosne Igor Karačić izjavio je za medije da sanja poziv u hrvatsku reprezentaciju i duel sa rođenim bratom na Svjetskom prvenstvu.

Selektor Hrvatske Slavko Goluža će krajem decembra objaviti spisak pozvanih rukometaša na Svjetsko prvenstvo koje se održava početkom naredne godine, a jedan od potencijalnih putnika u daleki Katar mogao bi biti i Igor Karačić.

Zanimljivo je da bi tamo Igor mogao zaigrati protiv rođenog brata Ivana koji nastupa za našu reprezentaciju, a upravo je o tome rukometaš Vardara govorio za hrvatske medije.

"Igrali smo jedan protiv drugog u SEHA ligi i u prvenstvu i to su uvijek bile dobre utakmice. Vrhunac bi bio da zaigramo jedan protiv drugog na Svjetskom prvenstvu, a to bi bio i veliki meč za Mostar koji bi imao dva brata u istoj grupi Svjetskog prvenstva", rekao je Igor Karačić koji je rođen u Mostaru.

Ovaj rukometaš je u svojoj karijeri nosio dresove Zrinjskog, Bosne i Vardara a u prošlosti je već nastupao za A reprezentaciju Hrvatske. Karačić je na početku karijere nastupao i za sve omladinske selekcije naših zapadnih susjeda.

Svakako da bi duel Ivana i Igora Karačića na Svjetskom prvenstvu bio svojevrstan kuriozitet jer se ne dešava često da se dva rođena brata susreću jedan protiv drugog u dresovima različitih reprezentacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti