Izviđač ubjedljiv protiv visočke Bosne, pobjeda Krajine

16. kolo Premijer lige BiH za rukometaše

Izviđač ubjedljiv protiv visočke Bosne, pobjeda Krajine

E. Čaušević

Rukometaši Izviđača večeras su na domaćem terenu savladali Bosnu iz Visokog (35:26) u okviru 16. kola Premijer lige BiH.

Izviđač je lakše od očekivanog večeras stigao do nove pobjede protiv visočke Bosne. Domaća ekipa nakon prvog poluvremena imala je tri gola prednosti (15:12), ali je u drugom poluvremenu Izviđač dominirao na terenu.

Domaći su i dalje prvi na tabeli Premijer lige BiH sa 15 pobjeda i jednim porazom koliko ima i vogošća, dok je visočka Bosna na 11. mjestu i ovo im je bio deseti poraz u ovogodišnjoj sezoni.

Rukometaši Krajine večeras su u Cazinu bili bolji ok Konjuha iz Živinica sa tri gola razlike (28:25). domaći su tokom cijele utakmice imali prednost, a na odmor su otišli sa tri gola prednosti (11:8). U drugom dijelu utakmice rukometaši Krajine iskusno su čuvali prednost, te su stigli do nove pobjede.

Krajina se nalazi na destom mjestu na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine sa 19 bodova, dok je Konjuh na osmoj poziciji sa dva boda više.

Premijer lige BiH, 16. kolo:

Izviđač - Bosna Visoko 35:26

Vogošća - Prijedor 32:25

Sloga - Gračanica 29:28

Krajina - Konjuh 28:25

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Maglaj - Derventaa 32:26

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi