Karabatić MVP, Duvnjak u najboljem timu SP-a

Karabatić MVP, Duvnjak u najboljem timu SP-a

E. Škorić

Rukometna reprezentacija Francuske danas je osvojila naslov svjetskog prvaka nakon što je u finalu pobijedila Norvešku sa 33:26.

Ovo je za Francusku bio šesti naslov svjetskog prvaka nakon 1995., 2001., 2009., 2011. i 2015. godine. Bronza je otišla u ruke Slovenaca koji su pobijedli Hrvatsku sinoć sa 31:30.

Najboljim strijelcem SP-a proglašen je Kiril Lazarov. Makedonac je postigao 50 pogodaka. Za najboljeg igrača  turnira proglašen je Nikola Karabatić, koji je vodio Francusku do trofeja.

U najboljoj ekipi SP-a nalaze se golman Vincent Gerard (Francuska), lijevo krilo Jerry Tollbring iz Švedske, lijevi vanjski Sander Sagosen iz Norveške, srednji vanjski Domagoj Duvnjak iz Hrvatske, desni vanjski Nedim Remili iz Francuske, desno krilo Kristian Bjornsen iz Norveške, te kružni napadač Bjarte Myrhol iz Norveške.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi