Kasumović iz Njemačke u Norvešku

Novi član norveškog prvoligaša Follo-a

Kasumović iz Njemačke u Norvešku

S. Mlaćo

Tarik Kasumović, bh. rukometni internacionalac, sada već bivši član njemačkog TV Gross Umstadta, karijeru će nastaviti u Norveškoj. Kasumović, nekadašnji član sarajevske Bosne, potpisao je dvogodišnji ugovor sa norveškim Follom.

"Hvala vam na ukazanoj pažnji oko moje karijere, a što se tiče transfera, na interes trenera Follo-a Valtera Perise, došao sam na probu i nakon nekoliko odrađenih treninga uprava kluba je izrazila zadovoljstvo i želju da budem dio njihovog kluba.  Follo je klub sa velikom tradicijom, a ovu sezonu su završili četvrti i i za narednu sezonu očekuju da završe u samom vrhu tabele. Uz pomenutog trenera koji već dugi niz godina uspješno radi u Norveškoj, tu je kondicioni  trener Ole Martin koji je poznat po svome radu sa njemačkim Kielom, te norveškom reprezentacijom. Naravno, moja očekivanja su velika kako u vezi kluba tako i u vezi mog ličnog doprinosa istom", priča Kasumović za SportSport.ba

Prelazak u Norvešku vidi kako korak naprijed u svojoj karijeri.


"Svakako da je jedan veliki korak naprijed. Kad sam vidio način i tempo rada znao sam da ima mjesta za napredak, što je meni uvijek podstrek", ističe naš sagovornik.


Dobrim partijama Kasumović se ne tako davno našao i na širem spisku selektora rukometne reprezentacije naše zemlje Dragana Marković. Priznaje da redovno prati utakmice reprezentacije te se nada ponovnom pozivu.


"Naravno da pratim igre reprezentacije i iskoristit ću priliku te im zaželjeti puno sreće u predstojećim baražnim utakmicama protiv Švedske. Ja se trenutno želim skoncentrisati na klub, te opravdati povjerenje koje mi je ukazano. Vjerujem da trud i kvalitet rad kad tad dođu do izražaja", kazao je na kraju razgovor za naš portal Tarik Kasumović, novi član norveškog prvoligaša Follo-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti