Kiel za gol bolji od HSV-a

Rukometna Bundesliga, 3. kolo

Kiel za gol bolji od HSV-a

E. Škorić
Teme:

U derbiju trećeg kola njemačke rukometne Bundeslige Kiel je slavio u Hamburgu.

Kiel je sa 20:19 bio bolji od HSV-a, koji je još uvijek bez pobjede. Imali su gosti 12:7 na poluvremenu i malo je falilo da ostanu bez trijumfa na kraju.

Makro Vujin je goste vodio do pobjede sa sedam pogodaka, dok je Christian Sprenger postigao četiri gola. U redovima HSV-a najefikasniji je bio Kentin Mahe sa pet golova.

Flensburg je sa 29:22 bio bolji od Melsungena, dok je Goppingen sa 23:22 savladao Wetzlar. Gummersbach je dobio Friesenheim rezultatom 30:24. Trijumfe su još kod kuće ostvarili Balingen protiv Mindena (28:25), Hannover-Burgdorf protiv Lubbeckea (35:28), Lemgo protiv Bietigheim-Metterzimmerna (37:30).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.