Potpredsjednik UO RK Bosna

Kobilj: Uložili smo žalbu, ali do danas ništa nismo dobili

Piše: E. Škorić Powered by:
U prostorijama Rukometnog kluba Bosna iz Sarajeva održana je press konferencija.

Potpredsjednik UO RK Bosna Rijad Kobilj govorio je o nedavnoj utakmici Kupa u Mostaru u kojoj su, prema tvrdnjama iz Bosne, Sarajlije oštećene-

"Danas ćemo na konferenciji spomenuti sutrašnju utakmicu i sam kaj prvesntva, te spomenuti nemili događaj u Mostaru i posljedice našeg otvorenog pisma Rukometnom savezu i medijima. Naime, u Mostaru smo ispali iz Kupa jer smo pokraadeni od sudija. Uložili smo žalbu, ali ništa nismo dobili do dana danas. Što se tiče samog sutrašnjeg meča, imamo veliku obavezu da pred našom publikom uzvratimo ekipi Goražda na gostoprimstvu. Želimo sezonu završiti u Ligi 4 i za to mjesto borimo se zajedno s Derventom, Zrinjskim i Konjuhom. Ako bude prvenstvo regularno, imamo realne šanse, ali sumnjam u to. Kuhinje su već uveliko počelo. Trebalo je ispasti pet ekipa, kako je UO Rukometnog saveza prošle godine donio odluku, ali pojedine ekipe će se žaliti i tražit će da ne ispadne nijedna ekipa. Onda ne znam zašto i igramo", rekao je Rijad Kobilj ispred RK Bosna. 

"Vidimo šta se događa s reprezentacijom, vidimo šta se događa s Bosnom. I nije samo Bosna u pitanju, već i mnogi drugi klubovi", zaključio je Kobilj.


Premijer liga BiH (M)