Mandarić: Godinu zaključiti sa sedam uzastopnih pobjeda

Mandarić: Godinu zaključiti sa sedam uzastopnih pobjeda

M. Maksimović

Rukometaši Zrinjskog na posljednjoj utakmici upisali su novu pobjedu, ovoga puta protiv Goražda (38:21) u Kupu BiH i tako se plasirali među najboljih osam u ovom takmičenju.

"Bila je to ukupno peta zaredom pobjeda Plemića (tri u prvenstvu, dvije u Kupu), za koju su najveći doprinos dali Doko s 8 i Orlović sa 7 golova.

Da bi uspješno zaključili 2016. godinu i ispunili zacrtani cilj u završnici prvog dijela takmičenja Mostarci će nastojati osvojiti još šest bodova u preostale dvije utakmice Premijer lige, prvo večeras na gostovanju kod Hercegovine u Nevesinju (koju su u gostima već dobili u Kupu) te sedam dana kasnije u svom posljednjem ovogodišnjem meču protiv Krajine u Mostaru.

“Svaki rezultat s izuzetkom naše pobjede večeras bio bi veliko razočarenje. Nedavno smo Hercegovinu porazili bez problema s deset pogodaka razlike, ali će predstojeći meč ipak biti drugačiji i teži. I ovog puta imamo malih problema s povredama, ali se nadamo da se to neće odraziti na našu igru i rezultat. Ukoliko pristup bude na željenom nivou i odigramo kako znamo igrati, posebno u fazi odbrane, uvjeren sam u povoljan ishod i večerašnjeg i narednog meča protiv Krajine. Mislim da ćemo godinu zaključiti sa sedam uzastopnih pobjeda“, najavio je kapiten Zrinjskog Bernard Mandarić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi