Selektor reprezentacije BiH

Marković: Karačić će nedostajati, ali nećemo kukati

Rukometna reprezentacija BiH poslije trosatnog avionskog leta od Minska do Tuzle skrasila se u hotelu Senad od Bosne na obalama modračkog jezera. I ranije su rukometni reprezentativci boravili u tom kompleksu. 

U nedjelju će istrčati na parket Mejdana gdje u tri navrata njihovi prethodnici nisu ostvarili pobjede. Pobjeđivali su nas Poljska, Bjelorusija i Češka. 

„Teško mi je preko jezika prevaliti da je neko bolji od nas dok ne izađemo na parket i ne odigramo meč. Nasuprot sebe smo imali dosta dobrih reprezentacija i znali smo izaći iz utakmice uzdignuta čela. Čuda se događaju, vratili smo povjerenje navijača, a pošto će Mejdan biti dupke pun vjerujem kako će se utakmica odlučivati u samom finišu“, kaže Dragan Marković, selektor reprezentacije BiH.

Za Tuzlu ga vežu lijepe uspomene. Svojevremeno je bio na pragu dolaska u Sloboda Solanu kada je sa njim pregovarao legendarni Igrahim Nukić – Baškan. Sa nekima je služio vojni rok, a neki su mu, poput Damira Cipurkovića, bili saradnici u reprezentaciji BiH. Nakon odgledanog snimka utakmice sa Bjelorusijom popularni Marka kaže:

„Poslije odgledane utakmice nisam zadovoljan, jer su nam se izvukli. Ali, zadovoljan sam sa ovojenim bodom. Igrali smo veoma dobro u odbrani, dok nam je napad bio pomalo statičan. Bjelorusija je bez Rutenke izvanredna ekipa, nemojmo zaboraviti da su Sloveniju pobjedili sa 10 razlike. I kada svemu tome dodam da je naš Ivan Karačić igrao sa slomljenim prstima onda momcima ne mogu zamjeriti profulane zicere i neke tehničke greške. Mi smo osvojili dragocjen bod i sada čekamo Dance da se sa njima nadmećemo“.

Do nedjelje reprezentacija BiH će trenirati u dva navrata. U hotelu Senad od Bosne će se analizirati igra Danaca, ali i pripremati taktika za ponajbolju svjetsku reprezentaciju. U Mejdanu će u nedjelju naši reprezentativci imati iza sebe najmanje 5.000 navijača, a u takvom ozračju svaka ekipa, pa i Danska, može položiti oružje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti