Tuzla u znaku Zmajeva

Marković: Samo me je strah da ne izgorimo u silnoj želji

Dragan Marković, selektor rukometne reprezentacije BiH, sa svojim izabranicima u subotu uvečer je gledao utakmicu Danske i Litvanije. Naš naredni protivnik je aktuelni svjetski i evropski viceprvak sa kojim reprezentacija BiH ima skor od 1:1. 

"Danci sigurno uživaju respekt kod sudija. I na utakmici sa Litvancima su dobili 4 ili 5 poklon lopti što im je bilo dovoljno da se odlijepe. Računam da će i ovdje dobiti 4-5 lopti, ali mi imamo naše navijače i možda ćemo onda biti u egalu. Jedini strah koji imam je da ne sagorimo u silnoj želji. Moramo se dobro skoncentrisati, psihički pripremiti. Teška srca mogu reći da je neko bolji od nas, jesu najbolji na svijetu.. Ali, borit ćemo se, nema predaje", kaže Dragan Marković.

Danas će Dragan Marković i delegacija RS BiH posjetiti mezar Ibrahima Nukića – Baškana, nekadašnjeg rukometaša Sloboda Solane, koji je učestvovao u stvaranju reprezentacije BiH. Reprezentacija BiH danas ima i posljednji trening pred sutrašnji dvoboj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.