Meč za pamćenje u Areni: Veliki trijumf Čelika

Bosna poražena u Zenici

Meč za pamćenje u Areni: Veliki trijumf Čelika

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika večeras su u zeničkoj Areni pred oko 2000 navijača u derbiju jesenjeg dijela prvenstva porazili sarajevsku Bosnu.

Konačan rezultat glasio je 27:25 u korist Zeničana. Bila je to sjajna rukometna predstava kakvu žele gledati svi zaljubljenici u ovaj sport. Domaćin je sjajno otvorio utakmicu.

U desetom minutu Čelik je imao 10:5, da bi gosti petnaest minuta kasnije došli na gol zaostatka, 13:12. Prvo poluvrijeme okončano je vodstvom Čelika od 14:13.

Čelik dobro otvara i drugo poluvrijeme i u 34. minutu dolazi do 16:13. Gosti ipak nošeni sjajnim Građanom dolaze do preokreta i u 44. minutu vode sa 20:19. Do kraja meča igralo se gol za gol, a utakmicu je u samom finišu sa dva pogotka odlučio Milan Ivančev koji je prethodno bio bez golgeterskog učinka.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Junak pobjede bio je golman Čelika Jasmin Hasanbašić sa 22 odbrane. Aldin Mehinović postigao je sedam pogodaka, a Eduard Martić i Davor Kadić po pet.

U gostujućem timu golman Damir Efendić imao je 14 odbrana, a Benjamin Čičkušić i Elmir Građan postigli su po pet pogodaka. Primjedbe na arbitražu Emira Dautovića i Vejsila Beširevića imali su igrači oba tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.