Njemačka sve bliža prvom mjestu na kraju grupe D

Njemačka dobila i Argentinu

Njemačka sve bliža prvom mjestu na kraju grupe D

Njemačka je sa pozivnicom stigla na ovo prvenstvo, posljednjih godina je skoro i sišla sa velike scene, ali za sada u Tunisu izgleda sodta dobro. Večerašnjom pobjedom protiv Argentine 28:23, Njemačka je došla vrlo blizu prvog mjesta u grupi D.

Argentina je pružila dobar otpor u određenom dijelu susreta, ali je stala u završnici. Odluka je pala u posljednjih deset minuta, a važna ulogu u raspletu imao je Christian Lichtlein na golu Njemačke. Do tog trenutka smo imali jednu mini seriju Argentine 3:0, nakon toga Njemačke 4:0, pa još jedna 3:0 za 25:21 pet minuta prije kraja.

U posljednjih 13 minuta Argentinci su postigli četiri gola, Nijemci šest za potvrdu trijumfa. Lichtlein je imao 15 odbrana, Groetzki je sa sedam golova predvodio ekipu, pet od pet su imali Wiencek i Strobel. Uobičajno, kod Argentine Federico Fernandez šest golova, njegov imenjak Pizaro pet, dok je Diego Simonet bio loš (1/12).

Poljaci su odradili posao u susretu sa Saudijskom Arabijom, završilo je 32:13. Kamil Syprzak je bio ispred ostalih u pobjedničkoj selekciji sa 10 golova, dok je na suprotnoj strani tek četiri je na kontu imao Ahamd Alabdulali.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.