Nove pobjede Kiela i Loewena

Nove pobjede Kiela i Loewena

A. Beganović

Rukometaši Rhein-Neckar Loewena i Kiela nastavili su svoju borbu za titulu jesenjeg prvaka Bundeslige.

Obje ekipe su večeras upisale pobjede, tako da nakon odigranih 14 kola imaju po 26 osvojenih bodova, pa će trka za titulu jesenjeg prvaka biti jako zanimljiva.

Loewen je bez većih problema savladao Wetzlar (27:20), a do pobjede su ga vodili Uwe Gensheimer sa osam pogodaka, te fenomenalni Niklas Landin sa 17 uspješnih odbrana.

Kod Wetzlara je najefikasniji bio Steffen Fath sa sedam pogodaka, naš Adnan Harmandić se jednom upisao u listu strijelaca, dok je Andreas Wolff imao 18 uspješnih intervencija.

Kiel je gostovao kod Goppingena i slavio je sa 29:25. Domagoj Duvnjak sa devet, te Marko Vujin sa sedam pogodaka su bili najefikasniji kod Kiela, dok je Manuel Spath sa pet pogodaka bio najučinkovitiji kod Goppingena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.