Pokajale se ubice Mariana Cozme

U Rumuniji u finišu suđenje

Pokajale se ubice Mariana Cozme

A. Beganović

Početkom 2009. godine, tačnije u mjesecu februaru rumunski rukometaš koji je tada branio boje Veszprema, Marian Cozma, ubijen je u ovom mađarskom gradu.

Naime, skupina huligana tada je ispred jednog noćnog kluba u Veszpremu napala Cozmu, Žarka Šešuma i Ivana Peršića. Rumunski internacionalac izgubio je život, dok su Peršić i Šešum teže povrijeđeni.

U Mađarskoj je trenutno u finišu suđenje ubicama rumunskog rukometaša, a isti su po prvi put svjedočili na sudu. Pokajali su se i slučaj su objasnili kao čistu nezgodu jer su navodno Cozmu htjeli ubosti u nogu.

Rumunski mediji tvrde da ovo pokajanje neće ići u korist osumnjičenih, te da će gotovo sigurno dobiti po 20 godina zatvorske kazne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.