Prce i Savić sjajni, no Azoty i dalje bez pobjede

Novi remi izabranika Dragana Markovića

Prce i Savić sjajni, no Azoty i dalje bez pobjede

A. Beganović

U okviru 6. kola poljskog rukometnog prvenstva Azoty naših Dragana Markovića, Nikole Prce i Koste Savića remizirao je sa Zaglebijem (27:27), čije boje brani bh. rukometaš Faruk Halilbegović.

Rukometaši Azotyja niti u 6. kolu nisu uspjeli doći do prve pobjede. Nakon četiri poraza i remija u prvih pet kola i večeras su osvojili samo bod, te su ostali u donjem dijelu tabele.

Utakmica je, prema pisanju poljskih medija, bila jako tvrda, a niti jedna ekipa tokom 60 minuta nije uspjela doći do ozbiljnije prednosti.

Bosanskohercegovački reprezentativci Prce i Savić sa po šest pogodaka bili su najefikasniji kod Azotyja, dok je Bartczak sa također šest pogodaka bio najučinkovitiji kod Zaglebie Lubina. Halilbegović se jednom upisao u listu strijelaca.

Nakon šest odigranih kola Azoty se nalazi na 10. mjestu sa dva osvojena boda, dok je Zaglebie Lubin osmoplasirano sa četiri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.