Rukometaši Čelika pobjedom ostali u igri za opstanak

Zaostala utakmica 19. kola Premijer lige

Rukometaši Čelika pobjedom ostali u igri za opstanak

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika večeras su u dvorani Bilimišće pred oko 400 gledatelja, od čega je bilo i 50-tak i vatrenih domaćih navijača dočekali ekipu Sloge iz Doboja u zaostaloj utakmici 19. kola Premijer lige.

Zeničanima je večeras igrača samo pobjeda kako bi pred zadnje kolo ostali u igri za opstanak, dok su gosti iz Doboja u Zenicu doputovali bez rezultatskog opterećenja.

Kako je utakmica krenula, domaći navijači su se s pravom brinuli za konačni ishod. Gosti iz Doboja odlično su otvorili utakmicu, te su sjajno igrali 20-tak minuta. Sloga je imala prednost od tri-četiri gola razlike, ali su se domaći vratili, te u 22. minuti prvi puta poveli  12:11 na utakmici. Do kraja prvog poluvremena crno-crveni su još malo povećali prednost18:14 i tako na pravi način završili nešto lošije prvo poluvrijeme.

U drugom poluvremenu početak ponovo bolje otvaraju gosti, koji su zahvaljujući sjajnom Gavriću u 38.minuti došli na jedan gol zaostatka, 21:20, ali onda na scenu stupa Davor Kadić, koji s tri vezana gola uz dvije sjajne odbrane domaćeg golmana Enesa Sirče i prelomio utakmicu u korist Čelika. Do kraja utakmice domaćini su povećavali prednost, koja je u 52.minuti iznosila sedam golova razlike 32:25. Na kraju je završilo pobjedom Čelika rezultatom 35:29.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u pobjedničkoj ekipi, simultanku je odigrao Davor Kadić koji je postigao 12 golova, Edin Bajramović je dodao sedam, a Aldin Begagić je postigao šest golova. Odličan u drugom poluvremenu na golu Zeničana bio je Enes Sirčo, koji je utakmicu završio s 12 odbrana.

U redovima ekipe Sloge raspoloženi za igru bili su Srđan Gavrić sa 10, te Vladan Đurđević sa šest golova.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Ovo je bila 13 pobjeda za Čelik uz 16 poraza, te trenutno zauzimaju poziciju koja ih i naredne sezone ostavlja u Premijer ligi. Da bi to do kraja i potvrdili u narednom kolu, koje će biti ujedno i posljednje moraju pobijediti na gostovanju u Gradačcu, kod domaćina, koji je već ispao iz lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi