Rukometaši dio priprema za Katar odrađuju u Mostaru

Direktor Muzurović boravio u Mostaru

Rukometaši dio priprema za Katar odrađuju u Mostaru

Muška rukometna reprezentacija BiH će pripreme za debitantski nastup na Svjetskom prvenstvu odraditi u Mostaru. Pripreme bi se trebale realizirati početkom januara 2015. godine, dok se samo prvenstvo igra od 15. januara do 1. februara.

Direktor reprezentacije Mirza Muzurović je u proteklom periodu boravio u Mostaru gdje se sastao sa predsjednikom Sportskog saveza Hasanom Šišićem.

Nakon razgovora donesen je zajednički zaključak da će Grad Mostar putem Sportskog saveza Grada Mostara ugostiti naše najbolje rukometaše u sklopu priprema za odlazak na svjetsko rukometno prvenstvo u Kataru 2015. godine.

“Obzirom da su sportaši najbolji ambasadori naše zemlje, izuzetno mi je drago da smo došli u situaciju da ugostimo naše najbolje rukometaše, te da budemo dio pozitivne sportske priče koja će vjerujem podstaknuti i druge da podrže sve naše sportaše. Učinit ćemo sve da Mostar bude dobar domaćin, te da reprezentativci iz Mostara na svjetsko prvenstvo odu puni utisaka i da im Mostar bude inspiracija za dobar rezultat. Potrudit ćemo se da im osiguramo optimalne uvjeet za rad”, riječi su predsjednika Saveza Hasana Šišića.

Sa druge strane Muzurović je istakao kako je ovo jedinstvena prilika da naši najbolji rukometaši posjete Mostar i ujedno odrade dio priprema. Trenutačno dres reprezentacija nose Ivo Karačić i Vedran Delić koji su dali ogroman doprinos u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Podsjećamo da je grad Mostar dao neka od najvećih imena kada je u pitanju rukometni sport u BiH. Od sjajne rukometašice Jasne Merdan, Amele Dizdarević preko Željka Anića  kapitena reprezentacije na Mediteranskim igrama 1993. godine i pomoćnika nekadašnjem selektoru Halidu Demiroviću, do jednog od najboljih evropskih trenera uopšte Zvonimira Noke Serdarušića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.