Rukometaši Sloge nastavili trku za Goraždom

Prva liga FBiH

Rukometaši Sloge nastavili trku za Goraždom

S. Mlaćo

U 15.kolu Prve lige Federacije grupa Jug rukometaši Sloge iz Gornjeg Vakufa- Uskoplja u Bugojnu su kao domaćini savladali Međugorje rezultatom  29:23 (11:11).

Prvo poluvrijeme donije je veoma uzbudljiv meč, a rivali su bili podjednaki. Na pauzu se otišlo pri rezultatu 11:11, a u drugom poluvremenu Sloga je krenula na pobjedu.

Sve do 41. minute kada je bilo 13:13 gosti iz Međugorja su bili u egalu, ali su domaći pri rezultatu 15:15 napravili seriju od 5:0 što je na kraju bili i dovoljno za novu pobjedu.

Završilo je 29:23, a najefikasniji igrač susreta bio je rukometaš Sloge Amir Bostan sa 10 golova, dok su Armin Ljutić i Emir Karahodžić dodali po četiri. U redovima gostiju iz Međugorja bolji od ostalih bio je Mario Pehar sa šest golova.

Sloga se trenutno nalazi na drugom mjestu sa 31 osvojenim bodom, dok je prvo Goražde sa 36 bodova i susretom manje. Međugorje je na sedmom mjestu sa 15 bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi