Slovenija savladala Brazil
FOTO: EPA

Rukometni turnir na Olimpijskim igrama

Slovenija savladala Brazil

S. Bošković

Rukometna reprezentacija Slovenije u susretu drugog kola grupe B rukometnog turnira na Olimpijskim igrama je savladala Brazil rezultatom 31:28 (16:13, 15:15)

Slovenci su dosta bolje otvorili meč, te su nakon dvadesetak minuta igre vodili sa sedam golova razlike, ali do odlaska na odmor ta se prednost smanjila na tri gola.  

U nastavak meča bolje ulazi Slovenija. Prednost u drugom dijelu je rasla do šest golova, ali Brazilci su nošeni podrškom domaće publike pet minuta prije kraja vraćaju na samo dva gola zaostatka.  Ipak, domaći tim nije više mogao i Slovenija dolazi do svoje druge pobjede. 

Sloveniju je do pobjede predvodio Janc Blaž sa šest golova, a pratili su ga Dean Bombač i Jure Dolonec sa po pet postignutih golova. Brazilu nije pomogao ni sjajni Fabio Chiuffa sa osam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi