Solari startali bez petorice igrača

Održana prozivka

Solari startali bez petorice igrača

Rukometaši Sloboda Solane u narednoj sezoni bit će osjetno oslabljeni. Prozivka koja je sinoć  (srijeda) obavljena u tuzlanskom Mejdanu bila je bez petorice iskusnih igrača.

Zbog neslaganja s klupskom upravom izostali su Bakir Buljugija, braća Mirza i Emir Ferhatbegović, te golman Selman Beširović, dok će Emir Suhonjić  karijeru nastaviti u Mađarskoj.

Treneru Mirzi Buliću javilo se 19 rukometaša među kojima su povratnici Omar Babović, Halil Šahdnović i Eldin Hajdarević, dok su klubu pristupili manje afirmisani igrači Marko Karaula (RK Jajce), Mirza Kavazović i Nedim Čamdžić  (RK Rudar, Banovići), te Jasmin Hrnjić (RK Gradačac).

"Najveći problem vezan je za odlazak Emira Suhonjića koji je bio bitan igrač našem tima kako u odbrani tako i u napadu. Pokušat ćemo pronaći adekvatnu zamjenu, ali znam da to neće biti lako", kaže trener Mirza Bulić, kome će tokom priprema pomagati kondicioni trener Jasmin Zahirović.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Bulić je najavio da će se pripreme odvijati na otvorenim terenima Tušnja, Slane Banje i Panonnice, te u dvorani Mejdan. U planu je odigravanje šest kontrolnih utakmica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.