Španci bolji u derbiju protiv Njemačke

Evropsko prvenstvo za rukometaše

Španci bolji u derbiju protiv Njemačke

E. Čaušević

Rukometaši Španije savladali su Njemačku (32:29) u okviru prvog kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Španija je u derbiju današnjeg programa uspjela da savlada selekciju Njemačke i stigne do prve pobjede na Evropskom prvenstvu u okviru grupe C. 

Rukometaši Španije danas su odigrali odličnu utakmicu i sasvim zasluženo su stigli do pobjede. Nakon prvog poluvremena Španci su imali tri gola prednosti (18:15). Njemačka je na otvaranju drugog poluvremena pokušala da izjednači, ali su iskusni Španci diktirali tempo. 

U drugom poluvremenu utakmice Njemačka je bila izjednačena, ali nisu mogli da nadoknade prednosr Španije iz prvog dijela utakmice. Najefikasniji u ekipi Španije bio je Valero Rivera sa sedam golova, dok su po tri gola dodali Canellas, Maqueda, Guardiola i Del Arco. 

U ekipi Njemačke istakli su se Tobias Reichmann i Christian Dissinger koji su postigli po pet golova, a po četiri su dali Schmidt i Fath.

Evropsko prvenstvo Grupa C, 1. kolo:

Španija - Njemačka 32:29

Španija: Sterbik, Perez De Vargas, Gurbindo 1, Maqueda 3, Tomas 6, Entrerrios 1, Aguinagalde 1, Ugalde 1, Canellas 3, Morros De Argila 1, Garcia 1, Rivera 7, Guardiola 3, Mindegia, Del Arco 3, Dujshabaev.

Njemačka: Lichtlein, Wolff, Sellin, Lemke 1, Reichmann 5, Wiede 1, Pekeler 2, Weinhold 3, Strobel, Schmidt 4, Fath 4, Dahmke 1, Ernst, Pieczkowski 2, Dissinger 5, Kohlbacher.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi