Španjolke poražene od Južne Koreje

Prvi susret grupe B rukometnog turnira za žene

Španjolke poražene od Južne Koreje

U prvom susretu grupe B rukometnog turnira za žene, ujedno i drugom susretu danas, Južna Koreja je uspjela doći do trijumfa nad reprezentacijom Španije.

Za Korejanke je odučujuće bilo prvo poluvrijeme koje su sjajnom igrom riješile u svoju korist sa 12:16. U drugom poluvremenu su uspjele da održe tu prednost te da na kraju zasluženo slave sa konačnih 27:31.

 

Najbolja u pobjedničkom timu ubjedljvo je bila Ryu sa 9 pogodaka, dok je Jo dodala 5 uz stopostotan procenat šuta. Kod Španije najbolja je bila Berenguer sa 7 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.