Studenti složni: Treba nam podrška

Liga prvaka ponovo u Sarajevu

Studenti složni: Treba nam podrška

A. Beganović

Rukometaši Bosna BH Gasa večeras u 19 sati počet će svoju novu evropsku avanturu. Naime, u 1. kolu Lige prvaka Studenti će u Skenderiji ugostiti momčad Kadettena, a uoči ovog duela izabranici Irfana Smajlagića ističu da će im za pobjedu trebati velika podrška s tribina.

Ljubitelji rukometa i ove sezone će zahvaljujući Studentima moći uživati u utakmicama najelitnijeg evropskog takmičenja, Lige prvaka. U Sarajevu će između ostalog gostovati i aktuelni evropski prvak Barcelona, a prvu pobjedu izabranici Irfana Smajlagića tražit će u duelu sa Kadettenom.

"Za sve nas igrati utakmice Lige prvaka je jedan dodatni motiv. U duelu sa Kadettenom moramo biti maksimalno ozbiljni ukoliko želimo ostvariti pozitivan rezultat. Ključ uspjeha leži u odbrani, moramo dobro igrati u tom segmentu kako bismo iz kontri i polukontri postigli što više laganih golova. Broj tehničkih pogrešaka trebamo svesti na minimum i uz podršku s tribina, koja nam je doista potrebna, moći ćemo ostvariti povoljan rezultat", uoči večerašnjeg susreta rekao je Amir Čakić.

"Novi sam u momčadi i po prvi put u karijeri ću igrati utakmice Lige prvaka. Veliki je to izazov, naporno smo trenirali više od dva mjeseca i mislim da smo spremni na iskušenja koja nas očekuju. Ostavit ćemo srce na terenu, a nadam se da će nas ispunjene tribine nositi do pobjede", istakao je Faruk Halilbegović.

Podsjetimo, duel Bosna BH Gasa i Kadettena igra se od 19:00 sati u Skenderiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.