Studenti teško poraženi i u Rusiji

Čehovski medvedi u četvrtfinalu

Studenti teško poraženi i u Rusiji

E. Škorić

Rukometaši Bosne, potpuno očekivano, poraženi su i u revanš susretu osmine finala Lige prvaka od Čehovskih medveda u Rusiji.

Podsjetimo da su Čehovski medvedi u prvom susretu, odigranom u Skenderiji u nedjelju, slavili sa ubjedljivih 31:22, te je već tada bilo jasno da naš prvak nema skoro pa nikakve šanse da se plasira dalje. Rukometaši Bosne danas su s 30:17 poraženi.

Studenti su i pored teškog poraza u dva susreta s Rusima, napravili dobar posao samim plasmanom u osminu finala elitnog klupskog rukometnog natjecanja.

Nakon 18 minuta igre naš predstavnik imao je dva gola prednosti (7:5), Rusi su nekoliko minuta prije kraja prvog dijela preokrenuli rezultat na 8:7, a na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 11:9 u korist domaćih.

U nastavku Čehovski medvedi ubacuju u brzinu više, dolaze do vodstva od 17:10 u 40. minuti, da bi na kraju susret završio rezultatom 30:17.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.