Studenti u Mostaru zaledili Plemiće na minus 17

Ubjedljiva pobjeda Bosne

Studenti u Mostaru zaledili Plemiće na minus 17

A. Beganović

U okviru 2. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rukometaši sarajevske Bosne su u Mostaru bez većih problema nadigrali domaći Zrinjski (40:23).

Nakon što su u 1. kolu pretrpjeli poraz u duelu sa Vogošćom, Studenti su večeras opravdali ulogu favorita i zasluženo su savladali mostarske Plemiće.

Već nakon prvih 30 minuta izabranici Zuhdije Korkarića su imali prednost od sedam golova (15:8), koja je u drugom dijelu rasla iz minuta u minut za konačnih 40:23.

Džinović i Zulfić sa po sedam pogodaka predvodili su Studente, dok je Lukić sa četiri pogotka bio najefikasniji kod Plemića.

Premijer liga, 2. kolo:

Zrinjski - Bosna 23:40 (8:15)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

ZRINJSKI: Šakota, Vistorop, Lukić 4, Slišković 3, Orlović 1, Kožulj 1, Anđelić, Barić 2, Paradžik, Sarajlić 2, Puljić 3, Babić 3, Marić 1, Doko 1, Soljić. Trener: Lazar Raguž.

BOSNA: Efendić, Memić, Džinović 7, Delić 2, Dedajić 3, Zahirović 1, Halilković 2, Jokanović, Alibegović 3, Stanković 1, Bračković 2, Vranac 2, Zulfić 7, Građan 5, Bečić 4, Čičkušić 1. Trener: Zuhdija Korkarić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.