Šuman: Više od dva boda nije moglo

E. Škorić

Bh. rukometna reprezentacija večeras je slavila protiv Estonije sa 31:24  meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Selektor Bilal Šuman naravno bio je zadovoljan zbog pobjede njegovih izabranika i atmosfere u Sarajevu.

"Drago mi je što smo osvojili ta dva boda. Jedno poluvrijeme je gotovo, u subotu je drugo. U vezi utakmice mogu da kažem kako je prvo poluvrijeme bila fantastična odbrana, mnogo dobrih stvari, ali u drugom poluvremenu mnogo stvari koje moramo popraviti. Kada izgubimo i izađemo iz koncepta naše baze, dolazimo do problema i to se pokazalo i danas u drugom poluvremenu. Pobjeda je mogla biti ubjedljiija. Previše lako smo Estoncima dozvolili da nam priđu na četiri gola. No, sve u svemu, dva boda su dva boda. Više nije moglo", kazao je Šuman.

"Svaka pobjeda nam je veoma važna. Važna nam je za ovo svve što radimo. Očekuje nas u Estoniji drugo poluvrijeme i bit će mnogo teže nego danas. Osjetili su nas, mi smo osjetili njih i to će biti druga priča. Estonci imaju par fantastičnih individualaca i neće biti lako", dodao je selektor BiH.

"Svaka lopta i svaki mali detalj je važan ukoliko želimo dostići neki veći nivo", zaključio je Šuman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi