Švedska slavila protiv Francuske i plasirala se u finale

Svjetsko rukometno prvenstvo za juniore

Švedska slavila protiv Francuske i plasirala se u finale

Reprezentacija Švedske plasirala se u finale Svjetskog rukometnog prvenstva za igrače do 21 godine. Šveđani su u prvom polufinalnom duelu savladali Francusku rezultatom 24:29.

Početak duela je bio dosta izjednačen. ekipe su se smjenjivale u vodstvu, ali je u dobrom ritmu duže ipak igrala Švedska koja je do kraja prvog perioda otišla na +6. Rezultat je na kraju prvog poluvremena glasio 17:11 u korist Šveđana.

U nastavku susreta Francuzi su zaigrali nešto bolje te su uspjeli da priđu na samo dva gola zaostatka (21:19).

Ipak, Šveđani u narednih nekoliko minuta uspijevaju da pobjegnu na +4, ali to nije potrajalo dugo. Francuzi su uzvratili te je opet bilo samo +2 za Švedsku.

Do kraja susreta Švedska je imala više koncentracije i znanja te je zasluženo slavila sa 29:24.

U drugom polufinalnom duelu snage odmjeravaju Hrvatska i Španija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.